שבנו ליפו / הקפה של רוז'ט

בשנת 1897 היה עסוק ברוך פפירמייסטר, איכר מראשון לציון וגם אדריכל, בתכנון ופיקוח על בנייתו של מבנה א-סראייה אל ג'דידה, בית השלטון התורכי החדש.

מאה ושלוש עשרה שנים מאוחר יותר, שבנו ליפו, התפעלנו מיצירתו ששופצה לאחרונה, וכרגיל – נהיינו רעבות.

אז התיישבנו לצידו של הסראייה, בקפה של רוז'ט.

תחילה, שבה את ליבנו העיצוב של המקום, בסגנון קולוניאלי משהו: אריחי הרצפה המצוירים, התקרות הגבוהות והקירות הירוקים.

אחר הגיע האוכל, ושכחנו הכל. פתחנו את הבוקר עם קפה וצלחת מועג'נאט.

המועג'נאט ידידותיים למשתמשת, כיסוני בצק ממולאים במילויים שונים: זיתי קלמנטה ושום, פרמזן וזעתר, תרד ובצל.

לצידם של המועג'נאט הגיעו חברים טובים – ירקות חתוכים ויוגורט לטבילה.

נהנינו מהאווירה ומהאוכל המוקפד והמשכנו ליום עמוס כל טוב.

"לפעמים נראה כאילו כל מה שאנו עושות
זה לשבת בבתי קפה ולתכנן את העתיד שלנו"*

הקפה של רוז'ט – מרזוק ועזר 2, בית הסראייה, כיכר השעון, יפו, תל אביב.

* ותודה לעברי לידר על המילים המדוייקות.

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת. וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית – יחסי ציבור במדיה דיגיטלית
התמחות בגסטרונומיה והחיים הטובים

לתחילת הפוסט
לכתבה הראשונה בסדרת יפו – על "קפה פול"»
לכתבה השנייה בסדרת יפו – על "נפוליאון"»
לכתבה השלישית בסדרת יפו – על "ממתקי מוטראן"»
לדף הבית»