GORDON Hotel & Lounge

גורדון פינת הירקון. שמש במרכז וכמה עננים תלויים בשמיים. כולם טרודים בעמל היום ואני בתנוחת הרצל, צופה על חוף גורדון ממרומי המרפסת של חדר במלון הבוטיק החדש "גורדון".

יניב ארז, מנהל המלון ומבעליו, מגדיר עצמו כפרפקציוניסט, והדבר ניכר בכל רחבי המלון. בחדר המאובזר והמוקפד מחכה לאורחים ערכת תה של חברת אלטהאוס הגרמנית על כל מרכיביה וגם בקבוק יין קטן מיקב אנטינורי. חדר אמבטיה שקוף צופה אל חדר שינה, המכיל מיטת קינג סייז' זוגית ומפנקת. ואם בכל זאת חסר לכם משהו – צוות המלון ישמח לדאוג לכל מחסורכם, כולל ערכת ים שתהפוך את הביקור בחוף הקרוב לחוויה בלתי נשכחת.

אחרי שצוות המלון הצליח לשלוף אותנו מהחדר, פגשנו את רועי לוי, שף המסעדה שבמלון. תכף ומיד חיבבתי אותו, משום שהחלום שלו הוא לפתוח, כשיהיה גדול, מקום משלו שייקרא (איך לא?) Mirabelle. את הרעיון לשם לקח לוי ממסעדה לונדונית שבה עבד באותו שם. בירור קצר העלה, כי העולם קטנטן, וכמעט נפגשנו בעבר: בדיוק בזמן שאני אכלתי במסעדה Mirabelle של השף Marco Pierre White, קילף רועי בצלים וניקה אסקרגו-ים במסגרת הסטאז'. לצערנו, המסעדה נסגרה.

רועי לוי למד בלונדון שנתיים וחצי, במסגרתן התמחה במספר מסעדות, ושם גם נחשף למטבח היפני. לוי בא ממשפחה של קצבים ומוכרי דגים, ומגיל קטן אוהב את הים. בהמשך יצא להשתלמות לימודים במסעדתו של השף Paul Bocuse שבליון, עבד כשנה במסעדת "רפאל", קיבל הצעה מ"גורדון", והנה הוא כאן.

בימים אלה עובד לוי על תפריט המסעדה. במהלך השבוע ייצא תפריט זמני, שיתבסס על חומרי גלם טריים – דגים, פירות ים, וגם בשר בקר וטלה ישראליים. יהיו בו השפעות מהמטבח היפני, בעיקר בכל הקשור לעבודה עם חומרי גלם, תוך שילוב טכניקות קלאסיות שלמד במטבחו של פול בוקוז. "שילוב של קלאסיקה עם מטבח מודרני באינטרפרטציה שלי" מסכם לוי.

המטבח פתוח לארוחות בוקר החל משעה 08:00. ארוחות צהריים יוגשו משעה 13:00 ותפריט ערב יופעל החל מהשעה 19:00. עם זאת, ארז ולוי מכירים את הקהל הישראלי ומבינים ששעות מוגדרות לארוחה הן המלצה בלבד…

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת. וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית – יחסי ציבור במדיה דיגיטלית
התמחות בגסטרונומיה והחיים הטובים


לתחילת הפוסט
לדף הבית»