"נפוליאון" כובש את יפו / בית קפה ופטיסרי

באחת ממסיבות העיתונאים בהן השתתף סלבדור דאלי, הצייר הקטלאני, הוא נזכר בילדותו וסיפר שבגיל שש רצה להיות טבח, בגיל שבע רצה להיות נפוליאון, ומאז השאיפות שלו רק ממשיכות לגדול. ניר צוק ולירן גרודה שיתפו פעולה ומימשו את "עיקרון דאלי" הלכה למעשה בבית הקפה "נפוליאון" שביפו העתיקה.


הגענו למקום בשעות אחר הצהריים המוקדמות, צמאות ורעבות מהליכה על הטיילת החדשה שהתברכה בה יפו. החלטנו שנעצור "רק לשנייה" בבית הקפה.

תחילה סקרנו את מבחר הלחמים, העוגות, העוגיות, הקישים, וכל המתוקים והמלוחים שהקיפו אותנו בחלל הפצפון של בית הקפה פטיסרי.

בחרנו להתחיל במאפה פוקצ'ה אישי שזכה לעיטור מרובע: אספרגוס, זית קלמטה, גבינת פרמזן ועגבנית שרי. התמוגגנו מהבצק הנימוח בפה ומשילוב הטעמים המעניין בינו לבין העיטורים שמעליו.

המשכנו בקרואסון שוקולד טעים לצד קפה שעשוי מפולי קפה מקלייה במקום.

לסיום לא יכולתי לוותר על מרשמלו אלוהי, שכונה על-ידי "מרשמלו דלמטי" על שום היותו לבן  ומנוקד בזרעי הווניל השחורים, שטעמם העדין היה מורגש בכל נגיסה. מרגש.

וכפי שאתם מבינים השנייה התארכה לדקות…הפוגה קולינארית בתחושה של חו"ל.

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת. וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית – כתיבה שיווקית וצילום תדמיתי – יצירתיות בתחום הגסטרונומיה


לתחילת הפוסט
לכתבה הראשונה בסדרת יפו»
לדף הבית»