קורדוברו / שישי פרסי בפלורנטין

ביום שישי האחרון התארחתי בקורדוברו, שם פתח השף אבי מלמד, בפניי ובפני רעבים נוספים, צוהר אל חייו הפרטיים, אל האוכל "מבית אמא".

הגעתי מוקדם, ותכף ומייד מצאתי את עצמי בתוך המטבח, מתעניינת ב"איך עושים מה", ב"איך קוראים לזה?", וב"תגיד את זה שוב?", צופה בהכנות האחרונות מסביב לסירי נירוסטה גדולים וכבדים.

המטבח של קורדוברו, שבדרך כלל מאכלס ומוציא מנות קטנות – טאפאס, בנות זוג לכוס קאווה יין או בירה, נכבש ליום אחד על-ידי הפרסים.

תדרוך אחרון לצוות – והופ, צהריים פרסי יוצא לדרך.

והמטבח הפרסי – מחבק ועוטף. אוכל פשוט וטעים. בלי מניירות ובלי רעש וצלצולים מתגלגלים לי על הלשון טעמים וחיבורים מעולם אחר ושונה.

ראשון בחבורה היה כדור גונדי ענקי שקוע עד צוואר ברוטב המרק בו בושל. גונדי לתפארת עשוי מעוף טחון וקמח חומוס. לצידו הגיעה צלחת אורז, אורח הכבוד בכל ארוחה פרסית.

תבשיל הגורמה סבז'י היה פשוט חגיגת טעמים וצבעים. בתבשיל חוברו יחדיו בשר בקר, שעועית אדומה, עשבי תיבול ולימון פרסי.

בהתחלה חשבתי שהתבשיל כולל חמוציות או רכז רימונים, אולם הסתבר שהטעם המיוחד מקורו בלימון הקטן והשחור. הלימון הפרסי הוסיף טעם פירותי וחמצמץ והדגיש את צבעם של זרעי השעועית שנחו להן בפיזור נפש בתבשיל.

הדמיון שלי עבד שעות נוספות כשאבי סיפר לי שבין עשבי התיבול שבתבשיל יש גם "שמבלילה". שנייה לאחר מכן התברר לי שזה חילבה.

אבי שכח לתת לי לטעום מהשפטה ברנז'י, קציצות האורז ובשר טחון ברוטב עגבניות. מכיוון ששתיתי כמה וכמה כוסות קאווה כדי להרטיב את הגרון בין פרסי לפרסי, גיליתי את זה מאוחר מדיי, כשכבר לא נותר כלום בסיר הענק. מזל שהספקתי לצלם. אני מסתכלת על התמונות ומדמיינת כמה זה בטח היה טעים.

ולריפוד הקיבה לקראת סיום הגיעו שני קינוחים: הלווה פרסית – ריבועי סולת עם תבלינים, קצת מי ורדים, בציפוי שקדים ופיסטוקים; וקייק יאזדי – מאפה שהבצק שלו מתובל בהל ובמי ורדים, ומעליו מפוזרים שקדים ופיסטוקים. תענוג.

מה יש לומר? הקורדוברו מקום פתוח ומזמין, אירוח לעילא ולעילא – מה עוד צריך? ביליתי שם צהריים נהדר ונותרתי עם טעם של עוד.

אני מתכננת להגיע לשם באחד הערבים הקרובים על מנת לטעום קצת טאפאס ואם נשארה קצת קאווה אחרי שהלכתי, אז גם לשתות קצת. צפו לחלק ב'.

קורדוברו – קורדוברו 21 (פינת שטרן), תל-אביב

*** תודה לצוות קורדוברו – חגית, חנן, רעות, יונתן, אבי ואביטל - על האירוח.

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת. וביחד אנחנו MiYu
כתיבה שיווקית וצילום תדמיתי בתחום הקולינריה


לתחילת הפוסט
עוד על פלורנטין: באגסי ומתושלח»
לדף הבית»