מרשמלו וניל – יָרוֹן אַלְבָּלָק

ביום שישי שעבר, 7.12.2012, התקיימה סדנת אפיה במטבח של מאיר השמן שהעבירו יָרוֹן אַלְבָּלָק ואורן חג'ג' ("אדון שיפון").

הסדנה הייתה חלק מפעילות "המטבח של מאיר השמן", מפעל הזנה התנדבותי לילדים בבת ים, שהוקם על ידי מאיר שואף. מדי יום מספק המטבח כריכים וארוחות צהריים לילדים, שזוהי בדרך כלל הארוחה החמה היחידה לה יזכו במהלך היום. המטבח מנוהל במלואו על בסיס התנדבותי וכל המצרכים להכנת הארוחות מגיעים מתרומות. מיטב השפים בישראל מעבירים סדנאות בהתנדבות, במהלכן הם חולקים את הידע שלהם עם חובבי אוכל. ההכנסות מסייעות להמשך הפעילות ההתנדבותית.

על הלחמים של אורן חג'ג' ("אדון שיפון") אפשר לקרוא בבלוג של ענת סקילי ותוכלו למצוא שם גם מתכון ללחם.

צילום: יולה זובריצקי

מתכון למרשמלו וניל של ירון:

מרתיחים בסיר עד לטמפרטורה של 110 מעלות:
220 גרם סוכר
70 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
75 גרם מים

מכניסים לתוך קערת מיקסר:
100 גרם גלוקוזה

מוסיפים את הסירופ שרתח לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהמסה מגיעה לטמפרטורה של 35-40 מעלות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים כפית תמצית וניל איכותית.
מצננים לפחות 3 שעות לפני החיתוך.

אפשר גם לגוון: לטעם שוקולד מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר (63% ) מומס לקראת סוף ההקצפה.

צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

* * *

המתכון באדיבות הקונדיטור ירון אלבלק.
צילום: יולה זובריצקי
לסדנאות הבאות במטבח של מאיר השמן