חדשנות על המדף: תחליף ביצים חדש לאפיה

עליית המחירים והמחסור מעת לעת בביצים הובילה יצרנים שונים בתעשיית המזון לחפש דרכים להקטין את עלות המתכונים שלהם על-ידי הפחתת כמות ביצים במוצריהם.

צילום: Tate and Lyle Systems

צילום: Tate and Lyle Systems

חברת טייט אנד לייל סיסטמס (Tate & Lyle Food Systems) דיווחה בשבוע שעבר על פיתוח תחליף ביצים. ה- Hamultion הוא חומר מסמיך, שמכיל הידרוקולואידים (Hydrocolloids), חלבונים, חומרים מתחלבים ומלחים.

בדרך כלל, הפחתת כמות הביצים במאפים פוגעת בלחות ובטריות שלהם. טייט אנד לייל הצליחו לשמור על מאפינס לחים, טריים וטעימים גם לאחר הקטנת כמות הביצים ושימוש בתחליף.

הפיתוח האמור יאפשר גם לאלרגים לביצים להינות ממאפים שעד כה לא יכלו לטעום.

* * *