מתכון סגול: קיש אגסים וסלק. ללא גלוטן / אורן דגן כפיר

מתכון סגול: קיש אגסים וסלק. אורן דגן כפיר

החומרים:
(מתכון ל-8 מנות; לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)

לקלתית:
2 כוסות קמח תמי (280 גרם)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למלית:
3 סלקים קלופים, נקיים ומבושלים
2 אגסים קלופים, נקיים מליבה
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
עלי טימין טרי משני ענפים
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1 שן שום כתוש
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי

להגשה:
עלי סלק צעירים
פיסטוקים (קלויים או מסוכרים)
גבינת עיזים
שמן זית

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:

  • מחממים את התנור ל- 180˚C.
  • מכניסים לקערת מעבד המזון קמח תמי, מלח, פלפל שחור וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק עדינים. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד בתנועות פולסים עד לקבלת פירורים גדולים ולחים.
  • מאחדים את הבצק לכדור בעזרת כריות כף היד, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט. מעבירים למקרר לצינון של 30 דקות.
  • מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3 מ"מ ומרפדים תבנית פאי מתפרקת או תבנית רינג עגולה  בקוטר 24 ס"מ.
  • את עודפי הבצק שומרים להכנת טארטלטים אישיים.
  • מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג ומצננים למשך 30 דקות נוספות.

הכנת המלית:

  • בעזרת סכין שף חדה, חותכים את הסלקים לקוביות ואת האגסים לפלחים.
  • מזהיבים קלות את האגסים במחבת חמה עם חמאה ומתבלים במלח ופלפל.
  • במחבת נפרדת מטגנים קלות את קוביות הסלק בשמן זית ומתבלים בעלי טימין.
  • בקערת ערבוב מכינים רויאל: מניחים שמנת מתוקה, ביצים, פרמז'ן, שום כתוש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב.
  • מפזרים על גבי קלתית הבצק אגסים חרוכים בחמאה, קוביות סלק ויוצקים מעל את תערובת הרויאל.
  • אופים למשך 30 דקות לערך עד אשר המאפה מזהיב.
  • מצננים מעט ומניחים פרוסה על צלחת הגשה.
  • לעיטור מפזרים עלי סלק צעירים, פיסטוקים וגבינת עיזים קרועה.
  • מזרזפים מעט שמן זית ומגישים.

מתכון סגול: קיש אגסים וסלק. אורן דגן כפירבתיאבון!

 * * *