מתכון סגול: קנישס ללא גלוטן / דן דייויס

מתכון סגול: קנישס לא גלוטן. דן דייויס

הכינותי מראש:

לבצק: 180 גרם חמאה; כף מיץ לימון; כפית מלח; גרידה מלימון שלם; 380 גרם קמח תמי; 100 גרם קמח דוחן של אופק מהטבע

למילוי: 2 סלקים ו- 2 תפוחי אדמה נקיים, קלופים וחתוכים לקוביות; 2 בצלים נקיים ומקולפים וקצוצים גס.

הוראות הכנה:

1.    ממסים את החמאה ב-200 מ"ל מים רותחים.
2.    מוסיפים כף מיץ לימון, וכפית מלח.
3.    מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את גרידת הלימון ואת הקמחים.
4.    מעבירים את הבצק למנוחה במקרר (לפחות 4 שעות) עטוף בניילון נצמד.
5.    מבשלים את הסלקים ותפוחי האדמה עד ריכוך.
6.    מטגנים/מאדים את הבצל עד להזהבה.
7.    מעבירים את הסלקים, תפוחי האדמה והבצל המטוגן במכונת בשר לקבלת פירה. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם.
8.    מחממים תנור ל-180 מעלות.
9.    מרדדים את הבצק המצונן לבצק באורך מגש אפייה ביתי וברוחב של 15 ס"מ.
10.  מניחים בעזרת כף או שק זילוף מהמלית בשולי הבצק הקרובים ומגלגלים לרולדה.
11.  בעזרת סכין חדה חותכים חתכים אלכסוניים (ארובה לאדים וערובה להצלחה).
12.  מושחים את הרולדה בחלמון ביצה מדולל במעט מים ואופים כ-30 דקות עד שתחתית המאפה זהובה.

קנישס ללא גלוטן. מתכון סגול. דן דיוויס

בתיאבון!

* * *