פרלין טונה אדומה בציפוי פנקו וירקות ירוקים / שף פרנק אזולאי

פרלין טונה אדומה בציפוי פנקו וירקות ירוקים

פרלין טונה אדומה בציפוי פנקו וירקות ירוקים / שף פרנק אזולאי

מצרכים:

250 גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות4 ס"מ
150 גרם פירורי לחם יפנים (פאנקו)
50 גרם שומשום שחור
2 כפות גרידת לימון
1 ביצה טרופה
1 כפית סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

ירקות:

3 שיני שום כתושות
100 גרם אפונה ירוקה חלוטה
100 גרם פול ירוק חלוט
50 גרם אגוזים קצוצים
100 גרם כרישה חתוכה חלוטה
חופן בצל ירוק חתוך טבעות
50 גרם כוסברה קצוצה
100 גרם נבטים
קורט סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
שמן זית
סויה
שמן שומשום
שומשום
גביע יוגורט
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כפית מחית וואסבי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הפרורי לחם, השומשום השחור והגרידת לימון.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה, הסויה והג'נג'ר המגורד. בקערה נוספת מערבבים את היוגורט עם מחית הוואסבי, ממליחים מעט ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מניחים בצד לצינון את קוביות הטונה.
  3. במחבת עם מעט שמן מטגנים קלות 3 שיני שום, מפזרים מעט סוכר מעל, מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ואת האגוזים, כאשר השום מושחם מוסיפים את הירקות הירוקים ומטגנים מספר דקות נוספות (כ-5 דקות).
  4. מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים מעט בסויה, שמן שומשום  ולקראת ההגשה מפזרים מעט שומשום קלוי.
  5.  מצפים את קוביות הטונה בתערובת פרורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה.

אופן ההגשה:

מניחים במרכז הצלחת כף גדושה מהירקות הירוקים, פורסים את הפרלין טונה לחצי ומניחים לצד הירקות, יוצקים כף מתערובת היוגורט.

פרלין טונה אדומה בציפוי פנקו וירקות ירוקים

בתיאבון!

* * *

צילומים: באדיבות יח"ץ