The Roberto Bassi Show / פסטה ברילה

רוברטו באסי (Roberto Bassi) קצץ ירקות, בדק את מצב הפסטה, טיגן, הקפיץ, תיבל והגיש מנות לאורך כל האירוע. והכל תוך כדי הסברים מחויכים באנגלית עם מבטא איטלקי. איש קטן ונמרץ, שמחזיק בתפקיד שרבים חושקים בו, השף הראשי של ברילה (Barilla). בתפקידו הוא נאלץ, בין היתר, שומו שמיים, לנסוע מסביב לעולם, להדריך ולבשל פסטה לסוגיה.

באסי למד 5 שנים ב- Istituto Alberghiero בנאפולי, בית הספר הגבוה למקצועות האירוח וההסעדה, ובכל קיץ היה עובד במסעדות באיטליה ובחו"ל. "החלטה להיות שף היא לא החלטה קלה" מתוודה באסי, "צריך לקבל אותה בגיל צעיר מאוד, כשהעתיד המקצועי אינו ברור עדיין, ולעבוד קשה מאוד שעות ארוכות". אך מיד הוא מוסיף בחיוך :"אם אוהבים לבשל, לנסוע ולהכיר אנשים חדשים, אז הבחירה נעשית קלה הרבה יותר".

כשסיים את הלימודים גר ועבד שנתיים בפריז, בבתי מלון ולאחר מכן שנה וחצי בלונדון. משם הוא זוכר חוויות נהדרות, כמו למשל, כשעבד במלון סבוי (Savoy), אליו נהגה המלכה האם להגיע לשתות את ה- five O'clock tea שלה, בלווית לחמניות ה- scones. "הייתי גאה בכל פעם מחדש להיות השף שהכין את ה- scones האלה" נזכר באסי.

מאז 1988 מוביל באסי צוות מחקר ופיתוח ומנהל את "האקדמיה ברילה".

הבסיס שלו הוא פארמה (Parma), "עיר הגבינה (Parmigiano-Reggiano ) והבשר (Prosciutto di Parma)" הוא צוחק.

בתפקידו זה מסתמך באסי על ידיעותיו במדעים. לעניות דעתו, שף טוב ומקצועי הוא שף שמבין בכימיה, תזונה, פיסיקה וטכנולוגיות מזון, ולא רק אחד שמכין מנות מסורתיות מבית סבתא. ובאסי יודע על מה הוא מדבר: סבתו היתה שפית מקומית מפורסמת באזור אמיליה רומניה (Emilia–Romagna) והיוותה בשבילו, עוד כילד קטן, מקור להשראה.

צוות המחקר והפיתוח שבאסי עומד בראשו מנסה כל הזמן רעיונות חדשים, אם זה לשפר מוצרים קיימים ואם זה לפתח חדשים: "מתוך 30 אבות טיפוס שעליהם עובדים, רק 3 יהפכו בעתיד למוצרים".

פגשתי את באסי באירוע שקיימה חברת שסטוביץ', יבואנית פסטה ברילה בישראל, בשבוע שעבר. באסי הדגים הכנתן של מספר מנות פסטה במרפסת של מסעדת "התרנגול הכחול", בסיועו של הסו-שף שאול בן אדרת.

"כשאני מתכנן אירוע, אני משתדל שהוא יהיה מאוד איטלקי, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים שישקפו את הלך הרוח של המטבח האיטלקי" הסביר באסי. הוא היה מרוצה מאוד מחומרי הגלם המקומיים שהובאו עבורו לצורך האירוע, וגם התלהב, ככלל, מהמטבח הישראלי, שהוא לטעמו מיזוג גלויות אחד גדול.

ולחשוב, שהכל התחיל בשנת 1877, כשפיאטרו ברילה האב פתח מאפיה וחנות לצידה ברחוב ויטוריו עמנואל 252 בפארמה. לאט לאט נבנתה אימפרית הפסטה, שחרטה על דגלה חמישה ערכים: תשוקה, אמון, סקרנות אינטלקטואלית, הוגנות (integrity) ואומץ.

* * *

מירה-בל גזית ויולה זובריצקי – MiYu שיווק יצירתי לקידום עסקים