גספצ'ו סלק, מרמלדת סלק, שמנת חמוצה ושמיר / שף יניב גור אריה

אני עוד "בתול" בעניין הזה של האפילפסיה ולמדתי כל כך הרבה בחודש האחרון.
למדתי שכח רצון יכול להביא לתודעה גם נושאים פחות סקסיים.
למדתי שדרך הרשת והפייסבוק אפשר לעקוף נושאים לא תקשורתיים ובעיקר למדתי שכשיש אנשים כ"כ טובים מסביבך הכל אפשרי.

[יניב גור אריה, 25.3.2011]

ותודה על ההתגייסות ל"אתגר הסגול": -

גספצ'ו סלק, מרמלדה סלק, שמנת חמוצה ושמיר

מרק סלק

חומרים (5 מנות):
250 גרם סלק מבושל
400 מ"ל מי בישול הסלק
75 מ"ל סירופ סוכר
20 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל חומץ יין אדום
50 מ"ל רכז רימונים
75 מ"ל שמנת
10 גרם מלח

אופן ההכנה:
לבישול סלק בואקום: מקלפים סלק, אורזים בואקום עם 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית סוכר ו- 1/4 כפית שמן זית. מבשלים ב- 82 מעלות, שעתיים. מוציאים ומצננים במי קרח.
לחילופין ניתן לבשל את הסלק במעט מים.
למרק: טוחנים סלקים לרסק חלק, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים וטוחנים עד למרקם חלק מאוד. מסננים ומתקנים תיבול.

מרמלדת סלק
חומרים (תבנית אינגליש קייק):
300 גרם מחית  סלק מבושל
50 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה
25 גרם פרוקטוז (סוכר פירות)
5 גרם פקטין
3 גרם אגר אגר

אופן ההכנה:
מבשלים יחד את כל החומרים עד רתיחה יוצקים לתבנית ומצננים עד שנקרש. חותכים למלבנים.

מרכיבים נוספים
2 גביעי שמנת חמוצה
עלי שמיר
שמיר קצוץ

הכנה להגשה:
1. יוצקים מרק לצלחת או כוס מרטיני
2. מניחים במרכז כף שמנת חמוצה ועליה עלי שמיר
3. על שולי הצלחת מפזרים מעט שמיר קצוץ ועליו מניחים 3 קוביות מרמלדה

בתיאבון!

מתכון וצילום: שף יניב גור אריה

* * *

שף קונדיטור יניב גור אריה למד בישול במכללת הדסה בירושלים (ובהמשך אצל "אסטלה"). עבד במסעדות קרן (תל אביב), כסו-שף במסעדות "ריאנזי" ו"הנביאים" (ירושלים), וכשף של מסעדת ג'אפרו ביקנעם ושל "סטוקו אירועים" בתל-אביב. הקים וניהל את בית הספר לבישול של "4 שף", מעביר סדנאות וקורסים ב"לגעת באוכל" ובעל קייטרינג עצמאי לאירועים קטנים.

* * *

* * *
מירה-בל גזית ויולה זובריצקי – MiYu שיווק יצירתי לקידום עסקים