רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב תפוזים וסילאן / שף אמיר מרקוביץ – איטלקיה בתחנה


היום 26.3.2011 חל היום הסגול הבינלאומי. השבוע שלאחריו הוא שבוע המודעות הארצי לאפילפסיה.

שף נוסף שנענה לאתגר הסגול שלנו הוא שף אמיר מרקוביץ, שף מסעדת איטלקיה בתחנה, ששיתף אותנו במתכון להכנת רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב תפוזים וסילאן.


רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב תפוזים וסילאן

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:
2 יחידות סלק
250 גרם גבינת רוקפור
2 כפות אגוזי מלך קלופים וקצוצים
2 כפות שמן זית
כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סילאן תמרים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הסלק בסיר עם מים כ-40 דקות עד שהוא מתרכך. מצננים.
2. לאחר שהסלק התקרר, מקלפים אותו ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה וארוכה.
3. מגרדים בקערה את גבינת הרוקפור, מוסיפים את האגוזים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
4. שופכים את מיץ התפוזים והסילאן לסיר קטן ומצמצמים את הנוזלים על אש גבוהה עד שהתערובת נהיית סמיכה, מסירים מהאש ומצננים.
5. מניחים פרוסת סלק, בעזרת כפית מניחים במרכז מהמילוי וסוגרים מעל עם עוד פרוסת סלק.
הצעת הגשה: מניחים 3 רביולי על כל צלחת, יוצקים מרוטב התפוזים והסילאן מעל, ומגישים.

בתיאבון!

מתכון: שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה; צילום: דניאל לילה

* * *

שף אמיר מרקוביץ, שף מסעדת איטלקיה בתחנה, סיים בשנת 2001 בהצטיינות את הלימודים בבית הספר לבישול Ferrandi בפריז ומאז צבר ניסיון בבישול קלאסי ומודרני, בהתמחות בדגים ובפירות ים. עבד במשך שנה במטבח של ה- "Les Bouquinistes", ולאחריה שנה נוספת כסו שף במסעדה נוספת - Restaurant L'Alivi, מסעדה המתמחה במטבח הקורסיקאי והים תיכוני. בישראל עבד במסעדת "פורלין" כשף ושותף.

* * *
מירה-בל גזית ויולה זובריצקי – MiYu שיווק יצירתי לקידום עסקים