מתכון לסלט סלק ושרימפס / שף פז רוטנברג – איטלקיה בפשפשים

היום 26.3.2011 חל היום הסגול הבינלאומי. מקורו של היום הסגול ברעיון של קאסידי מייגן, ילדה קנדית בת 9 חולת אפילפסיה. מטרתה של קאסידי היתה לגרום לכך שאנשים ידברו על המחלה ובדרך זו ייעלמו מן העולם, לאט לאט, דעות קדומות ומיתוסים לגבי חולי האפילפסיה.

העמותה למען האפילפסיה בנובה סקוטיה אימצה את הרעיון והפכה אותו למה שמוכר היום כ"יום הסגול הבינלאומי למודעות למחלת האפילפסיה". שנה לאחר מכן הרעיון התפשט והחלה פעילות "יום סגול" בינלאומית והשאר – היסטוריה.

שף נוסף שנענה לאתגר הסגול שלנו הוא שף פז רוטנברג, שף מסעדת איטלקיה בפשפשים, ששיתף אותנו במתכון להכנת סלט סלק ושרימפס. המנה תוגש כספיישל במהלך כל שבוע המודעות לאפילפסיה, החל ממחר, יום ראשון 27.3.

סלט סלק ושרימפס

מתכון ל- 4 סועדים
המצרכים לסלט:
24 יחידות שרימפס מבושלים במים רותחים ומצוננים
2 סלקים גדולים
2 עגבניות תמר בינוניות
1 בצל סגול גדול
צרור כוסברה/ נענע (מה שיותר אוהבים)
המצרכים לרוטב
50 מ״ל חומץ בן יין לבן
80 מ״ל שמן זית
מיץ מחצי לימון
כפית סוכר
חצי כפית מלח
קוביית שום כתוש קפואה
גרדת לימון מחצי לימון
אופן הכנה:
1. חותכים ופורסים את הסלקים הטריים דק דק (אפשרי עם קולפן), חותכים לחצי ואז פורסים דק גם את העגבניות והבצל. מפרידים את הכוסברה מהגבעולים.
2. מכניסים את כל החומרים של הרוטב לצנצנת סגורה היטב ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט (למעט גרדת הלימון. משאירים מעט עלי כוסברה לקישוט)
4. מסדרים בצלחת יפה ומקשטים מעל בגרדת הלימון והכוסברה
בתיאבון!
מתכון וצילום: שף פז רוטנברג, איטלקיה בפשפשים
* * *
שף פז רוטנברג, השף של מסעדת איטלקיה בפשפשים, בישל במטבח בבית כבר מגיל 9. עבד קודם לכן במסעדות פסטיס, טוטו, רפאל וכמובן באיטליה. מוצא שלהיות שף ישראלי זו עבודה מרתקת. כור היתוך של מטבחים שהתגבש בתקופת זמן מהירה וקצרה, ונראה שהיד עוד נטויה.

* * *
מירה-בל גזית ויולה זובריצקי – MiYu שיווק יצירתי לקידום עסקים