חצ'אפורי / גיאורגיה בישראל

יום אחד של סתיו, בזמן שכבר היה צריך להיות חורף, אבל נדמה יותר שקיץ, הלכנו ברחוב נחלת בנימין וראינו שלט "חצ'אפורי". הסתקרנו ונכנסנו. החלטנו שאנחנו רק עוצרות ל"משהו קטן". התיישבנו מול המטבח, וצפינו במאיר לש, מרדד, אופה, מחמם, ממלא, מטגן, ומה לא. יותר טוב מכל תוכנית ריאליטי. ישבנו מרותקות ושכחנו להזמין.

מאיר, ששם לב שאנחנו מסתכלות עליו בעניין, יצא מהמטבח, הציג את עצמו וסיפר לנו שלמד את כל תורת האוכל הגרוזיני (או הגיאורגי) מאמא שלו, שמדי פעם עדיין מגיעה למסעדה על מנת להשגיח על "הילדים". "הילדים" הם מאיר ואחיו, אבי, שפתחו ביחד את המסעדה ועובדים בה בשיתוף.

בחרנו להתחיל באצ'ארולי – מאפה חם בצורת סירה (לנו הוא היה נראה כמו עין), במילוי תערובת גבינות, מעוטר בביצת עין אלומה. לצידו של המאפה השחמחמם הגיע סלט ירקות טריים.

ולאחריו, לפני הקינוח, טיילנו אל חלקה האחורי של המסעדה, על מנת לגלות גן קסום, רומנטי ושקט, חבוי מעין. מקום יפהפה לאירועים או סתם לשבת ולשכוח שנמצאים באזור סואן.

לקינוח, בחרנו, בהמלצתו של מאיר, לטעום את הסיגארטי, אצבעות בצק פריך ממולאות בשוקולד . הבצק היה קשה, אבל בתוכו גילינו מעיין של שוקולד. מנה נהדרת ללוות את הקפה ששתינו לפני החזרה אל היומיום.

מאז אותה שעה קסומה שלחנו למקום כמה וכמה חברים וחברות, שאכלו כמעט את כל התפריט ונהנו מאוד. המנות שזכו לתשבוחות היו: החינקאלי למיניהם; סוקו – פטריות ממולאות; לחם הבית (לחם גרוזיני מיוחד); ג'וליין – קדרת פטריות מוקפצות עם ירקות ושמנת מתוקה, מוקרמות עם גבינת מוצרלה; לוביו – תבשיל שעועית אדומה פיקנטי עם כוסברה וגבינת סולוגוני.

לסיכום: אוכל ביתי גרוזיני במרכז תל אביב. אם אתם עובדים או עוברים באזור ורוצים להתנסות במטבח הגרוזיני הטוב – קפצו לרחוב נחלת בנימין 63. אל תשכחו שמדובר במסעדה כשרה חלבית, ולכן ביום שישי בערב ובשבת – סגור (פתוח במוצ"ש). הגינה שמאחור היא ממש פנינה לאירועים או סתם לפגישה רומנטית. אם אתם מחפשים אוכל טוב בשילוב עם בר, מוזיקה, צבע ואווירה תזזיתית יותר – לכו לננוצ'קה (לילינבלום 30) – לא רחוק משם.

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת.

וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית - שיווק יצירתי בתחום הקולינריה, האלכוהול והחיים הטובים