לבוריטוריו די פסטה / פאסט פוד איטלקי

המוטו של מסעדת לבוריטריו די פסטה (Laboritario Di Pasta) הוא Take It Fast – Eat Slow. ואכן, אין יותר מדי תחכום בתפריט. פאסט פוד משודרג באריזת טייק אווי מעוצבות. כשגרתי בפריז היו כאלה מקומות בכל רחוב, מקומות שאליהם הלכו כל עובדי המשרדים שחיפשו פתרון מהיר ומזין לארוחת צהריים מהירה.

השיטה פשוטה:

בוחרים מנה ראשונה (קפרזה, אנטיפסטי, ריקוטה פרסקה, סלט קיסר, סלט פטינה);

פסטה (מקרוני אל טורקיו, חונקי כמרים, טליאטלה, ניוקי תפוחי-אדמה, לונטה, גראן טורטלונה פורצ'יני וכיוצ"ב);

מוסיפים לפסטה רוטב (תשעה סוגים) והמחיר נקבע בהתאם לקומבינציה.

אם נורא מתעקשים אפשר גם להוסיף תוספות Topping כמו פרמזן (בנוסף לפרמזן שמקבלים לצד המנה), בזיליקום טרי, פטרוזיליה, שבבי צ'ילי, צנוברים, אגוזי מלך, אפונה וכו' למנה (בתוספת תשלום).

ויש גם קינוחים.

* * *

התחלנו בסלט קפרזה, שהורכב מעגבניות שרי, בייבי מוצרלה, גרעיני חמניות ופסטו. הירקות היו טריים במיוחד ותוספת נבטי החמניות היתה מרעננת, אולם אנו מעדיפות את הקפרזה שלנו עם בזיליקום טרי ולא עם רוטב הפסטו שלא נראה מתאים כל כך למנה והכביד עליה.

המשכנו בלבבות רביולי במילוי מוצרלה בופאלו, עגבניות שרי ובזיליקום ברוטב חמאה מרווה ושום. מנה צבעונית ובעלת צורה ייחודית. ריח המרווה עלה באפינו כשקיבלנו את המנה (בכלים חד פעמיים) וגרם לנו להאיץ לכיוון השולחן.

הפסטה הלבבית היתה עשויה אל-דנטה, וכמו כל הפסטות המוצעות בלבוריטריו הגיעה ישירות מאיטליה לפי הזמנה, עברה הקפאה בתום הייצור על מנת לשמר את טעמיה עד הגעתה לצלחתנו (או יותר נכון, לקופסתנו).

טעמי מילוי הרביולי – המוצרלה, השרי והבזיליקום – השתלבו היטב והזכירו לנו איך היה אמור להיות סלט הקפרזה. וחמאת המרווה נתנה מעט שמנוניות וחלקלקות לרביולי הלבבות. תוספת הפרמזן העשירה את המנה ובהחלט הפכה אותה לאטרקציה של הארוחה.

בהמלצת מגישת המנות שמאחורי הדלפק (השירות עצמי) החלטנו להוסיף גם טליאלטה ברוטב קארי, חלב קוקוס, אפונה בוטנים וכוסברה. זו היתה ההחלטה היחידה שקיבלנו – להזמין מנה שאינה דוברת איטלקית – שהתבררה כטעות. שילוב זה, ש"על הנייר" ובמסעדות אסייתיות יוצא מעולה, לא הצליח להלהיב אותנו. מיזוג הגלויות לא צלח.

את המנות ליווינו בכוס למברוסקו אדום.

בצהרי היום החם (סוף נובמבר?) צינן אותנו הלמברוסקו ואיפשר לנו להמשיך את היום העמוס בנימה אופטימית ומחוייכת יותר.

מחירים: ראשונות 12-25 ש"ח; פסטות: 26-32 ש"ח; פסטות ממולאות: 36-42 ש"ח; עסקית צהריים: מוסיפים 10 ש"ח למחיר הפסטה ומקבלים גם מנה ראשונה וגם שתיה לבחירה

לסיכום: אם אתם עובדים או עוברים באזור ורוצים אוכל איטלקי מהיר וטוב – קפצו לרחוב החשמונאים 91 , תל אביב. וותרו על מלכודות התיירים ולכו על ההארד קור האיטלקי. ניתן לאכול במקום, להזמין משלוח או לקחת (טייק אווי). אם אתם לא שם – אל תתאמצו במיוחד.

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת.

וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית - שיווק יצירתי בתחום הקולינריה, האלכוהול והחיים הטובים