ישראפוד 2010 – טעמים, מראות וריחות

הנה לכם רשמים ותמונות מהטעמים, המראות והריחות שאפפו אותנו מכל עבר.

כתבה זו מוקדשת לכל האנשים שפגשנו בתערוכה, חברים חדשים, חברים וותיקים וגם חברים וירטואליים, ששומרים איתנו על קשר בכל זירות הפעילות שלנו, ובמיוחד באתר MiYu: מבשלים, אופים, משקלדים, מקשטים, מסעידים, אוכלים, נהנים, מציגים, מייעצים, כותבים ומצלמים.

ממש מיני תוכנית ריאליטי היתה שם. שמחנו לפגוש אתכם ומקוות להיפגש שוב באירועים טעימים.

ירוק בעיניים – כרמל יבולים

המשק החקלאי של משפחת כרמל נמצא במושב היוגב שבעמק יזרעאל, לא רחוק מצומת מגידו. הדוכן הקטן שלהם – כרמל יבולים – משך את תשומת ליבנו בשל החסות המרהיבות שהקיפו אותו מכל עבר. מסתבר, שהחסות האלה הן מזו סלנובה, ומעבר לכך שהן יפהפיות, מריחות ריח של טריות ואדמה, הן גם היו טעימות. סלט הנבטים הירוקים והחסה שטעמנו היה מעדן. משפחת כרמל היא משפחת חקלאים מזה שלושה דורות, וה"אני מאמין" שלה הוא לחיות על פי ערכי תזונה בריאה ולקדם ולטפח את המודעות למזון בריא. הם גם פועלים בהתאם למוטו "אנו זה מה שאנחנו אוכלים", ועושים שימוש מופחת ככל שניתן בכימיקלים. המשפחה מתגאה אף בכך שהתוצרת שנמכרת אצלם היא באיכות גבוהה ובמחירים הוגנים.

יצאנו עם שלל: שני מתכונים מבית כרמל יבולים. מתכונים לרוטב סלט חסה ולסלט גזר עם נבטי חמניה. תודה רבה ובתיאבון!

פריחה משוק הצפון – יבולי השדה

את פרחי האמנון ותמר של חברת שוק הצפון – יבולי השדה גיליתי אצל הירקן שלי כבר לפני כמה שנים, ומאז כשבא לי לפאר סלט ירקות או סתם לקשט מנה, אני קונה את פרחי המאכל האלה ומעשירה מנות פשוטות. מעבר לפרחי המאכל משובבי הנפש, מגדלת חברת שוק הצפון – יבולי השדה גם פירות וירקות בחממות ובמבנים מיוחדים שנתונים בפיקוח ובביקורת מתמדת. ניתן לרכוש את תוצרתם בשוק הסיטונאי בצריפין או אצל הירקנים.

תה של te

תה אורגני, שמגיע בתפזורת מרחבי העולם, רק מהעלים השלמים שמהם ניתן להפיק את מלוא הטעמים והאיכויות המיוחדות לכל תה ותה. אהבנו מאוד את כוס התה של te, שנוצרה בשיתוף עם כריסטיאן מ"עץ באהבה" שמקיבוץ לוטם. חליטת תה עם פילטר רחב, שנתלה באמצעות מקל על ספל התה. לצידה של ספל התה מצויה כוסית קטנה, שבתוכה ניתן לשים את הפילטר בתום החליטה. שתי הכוסות מוגשות על מגש מעץ מייפל.

עולה חדש מאנדלוסיה – חומץ Alino

באלינו – Alino, חומץ בן יין מחרז (Vinagre de Jerez), נתקלתי לראשונה בסמטאותיה הצרות מאוד של חרז דה לה פרונטירה (תוך כדי שעשיתי עיצוב מחדש לשני צידי הרכב. שלוש תמונות מאלבום הפייסבוק שלי). עיר קטנה, לבנה ויפהפיה, שחולשת על נוף מדהים. חומץ בן יין מחרז מיוצר (כשמו כן הוא) אך ורק בעיר חרז, ומיושן בחביות ששימשו להכנת שרי. ענבי היין המשמשים בדרך כלל להכנת חומץ בן יין מחרז הם ענבי הפאלומינו. ענבי פדרו חימנז מתוקים יותר מענבי הפאלומינו ולפיכך מייצרים מהם חומץ מתוק יותר. Alino's Vinagre De Vino Dulce Pedro Ximénez – החומץ של אלינו שנעשה מענבי פדרו חימנז, חומץ בחומציות של 6% וטעם עדין ומתקתק. עם פתיחת הבקבוק משתחררים ריחות של פירות מתוק עם טיפת חמיצות. הטעם גם הוא מתקתק וללא החמיצות המכה בחך שמאפיינת חומץ בן יין רגיל.  חומץ נהדר לרטבים ולתיבול סלטים. ועכשיו, איזו הפתעה, הוא עושה עליה.

* * *




מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת.

וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית – אוכל, שתיה והחיים הטובים