שוקולד קטן ושוקולד גדול – Roy Chocolate

אם מתחשק לכם לפעמים
לפתוח לרגע את דלת הקסמים
בואו ואתן לכם מפתח,
תיכנסו ותהיו אורחים.
כי פה הקוסם הוא הכל יכול
אצלו תוכלו ללמוד את הכל
אם תכנסו ותשתלמו
תוכלו גם אתם להיות קוסמים

פתחנו את הדלת לחנות השוקולדים של Roy Chocolate ברחוב יד חרוצים ונכנסנו פנימה. ריח משכר של וניל וקקאו אפף אותנו עם הכניסה.

בסרט "פורסט גאמפ" אומר הגיבור (בגילומו של טום האנקס) בפרץ פילוסופי, כי החיים הם כמו קופסה מלאה שוקולד, ואין אתה יודע מה אתה עומד לטעום.

להבדיל, עם כניסתנו לחנות התגלה לעינינו מראה משובב נפש.

הרגשתי כמו ילדה קטנה, רק שהפעם הייתי מספיק גבוהה כדי להגיע אל המתוקים בלי לעבור מסלול מכשולים, לטפס על השיש ולהסתכן בצניחה חופשית תוך כדי פתיחת הארון.

שורות שורות של פרלינים: קרמל ארל גריי, וניל צרפתי, צ'ילי עדין מריר, קוקוס חלב, פסיפלורה חלב, לימונענע לבן… חטיפי פאדג' וטראפלס קרמל קפה, וויסקי, קראנץ אגוזים וחמאת בוטנים.

הררי מיני קאפקייקס עם טופינג של וניל, שוקולד לבן ומלון, שוקולד חלב ותפוז, קפה, ושילוב וניל ושוקולד. מוסים אישיים בשלל צבעים – חלביים ופרווה. ומקרונים צבעוניים שהשלימו את ההקפות השניות.

כל הטוב טוב טוב הזה היה חלק מאירוע יחצ"ני של חשיפת בר המתוקים החדש של Roy Chocolate אליו הוזמנו.

מדגם אינטרנטי מיוחד שמתקיים בימים אלה במכון המחקר SBA בברוז' מגלה, כי אהבת המתוק המתוק הזה חוצה גבולות, תרבויות וחינוך. 9 מתוך 10 אנשים (בבלגיה ובעולם) אוהבים שוקולד.

רוצים לייצג את ישראל בכבוד? כנסו לדף הסקר, ענו על השאלות והשפיעו.

"אוהבים שוקולד?" צץ לי פתאום בראש טל פרידמן.

כל ניסיונותיו לסלק אותו מפס הקול לא צלחו: "רוצים להתפנק? חוגגים בר/בת מצווה? שרדתם ביחד בשעה טובה והגעתם לחתונת כסף/זהב? כל הדרכים מובילות לרומא? עשיתם אקזיט? השכנים המעצבנים עברו דירה? קיבלתם קידום? סגרתם את עסקת חייכם? הדשא של השכן ירוק יותר? נפרדים מהסמנכ"ל? – זה הזמן לחגוג ולאכול שוקולד".

ואכן אין כמו שוקולד לקרב לבבות. אחרי כמה דקות של התנפלות היסטרית על הררי המתוקים, תוך כדי מילמולים לא ברורים, התפשט חיוך על פנינו וכל אירועי היום התגמדו, כל היריבויות נזנחו וכולם נראו נינוחים וממוסטלים.

המנצח מבחינתי היה מיני קאפקייק שוקולד עם טופינג שוקולד לבן ולמלון. אם הייתי צריכה לבחור מכל השלל שבחנות דבר אחד לקחת איתי לאי בודד – זה היה אותו מיני קאפקייק שחום עור שעליו מתנוססת רעמה צהבהבה-ירקרקה. החמצמצות המרעננת משלבת נהדר עם המתקתקות של השוקולד הלבן ושל עוגת השוקולד שמתחת.

בהמשך הערב ניסה רואי גרשון, השוקולטייר שמאחורי המותג, בכל כוחו להעביר לנו סדנת פרלינים מקוצרת. לצורך הכנת הפרלינים "בלגיש סטייל" הצטרפו אל רואי גם עוזרות מהקהל.

צפינו ברואי גרשון מתפרע חופשי עם שוקולד: מערבב, מורח, מפריד, מחמם, מקרר, ממלא, מתלוצץ, מסביר, מגיב, צוחק, מתלכלך.

עצמתי עיניים ויכולתי לדמיין את הטבח השבדי מהחבובות בפרק האגדי שבו הוא מדגים איך להכין מוס שוקולד.

"Yom-yom-yommm, mit de chocolad!".

וכדי שלא נהייה צמאים במהלך הצפייה, טעמנו ליקר קפוצ'ינו, ליקר ריבת חלב וליקר שוקולד תפוז.

לקראת סוף המפגש החלטנו שאנחנו צמאות לבירה. אז לקחתי שלושה פרחי שוקולד מתוך עציץ לבבות שוקולד, על מנת להביא ליובל, האיש והברמן ב"דנסינג קאמל" שממש ליד. רואי הצטרף אלינו. לצערי, יובל אינו נמצא בימי ראשון, והברמן היה רועי, כך שהפרחים נותרו בידיי ללא דורש. תוך כדי שתיית בירה התברר שלברמן קוראים רועי.

-  אהה, גם אני רואי, אמר רואי.

-  וואלה,  אמר רועי.

-  כן, אני רואי שוקולד. יש לי חנות ממש לא רחוק מפה. הנה כרטיס ביקור.

רועי לקח את כרטיס הביקור והסתכל עליו בחוסר אמון.

-  אתה?!#@% רואי שוקולד?!#@%

לקחו מספר דקות והצגת פרחי השוקולד על מנת לשכנע את רועי שזה אכן רואי מרואי שוקולד. מזל שהיו לי דוגמאות טעימות…

אחרי כוס הבירה הראשונה גילה לנו רואי שאפשר למצוא (ולאכול) את הקאפקייקס שלו ברשת אילן'ס ואוטוטו הוא משקלד לאוהבי השוקולד והקפה עוד הפתעה.

אחרי כוס הבירה השנייה סיפר לנו רואי על קוריוז מעניין במסגרת פיתוח הליקרים שלו. בניגוד לקינוחים אחרים, פיתוח הליקרים ארך תקופה ארוכה מאוד. באחת הפעמים טעה רואי בכמויות, ולאחר מספר ימים נוצרה משחה קרמית, שלא מזכירה את הליקרים שעל פיתוחם שקד רואי. ומעז יצא מתוק (תרתי משמע) – רואי החליט למכור את המוצר הזה – "ממרח שוקולד אלכוהולי" – בחגים ומועדים לשמחה. ממרח שוקולד שלא חייבים לאכול על לחם. הפתרון לבעיות הפרעת הקשב בבתי הספר ובכלל.

עוד כמה לגימות גם התברר, שרואי היה בלוגר בעצמו – והעלה סדרת מתכונים ב- Ynet, תחת הכותרת "החיים שוקולד".

ואכן, החיים שלנו שוקולד. ובירה. Will Work 4 Beer & Chocolate

שוקולד קטן ושוקולד גדול
שוקולד יקר ושוקולד בזול
שוקולד אגוזים ושוקולד סתם
לעשירים ולכולם והריח בחינם
וכל האזרחים עוצרים ומריחים…

* מילים שיר ראשון – דלת הקסמים (לפני השיפצורים): יורם טהרלב; ** מילים שיר שני – הכבש הששה עשר, ריח של שוקולד: יהונתן גפן

מירה-בל טועמת וכותבת. יולה מצלמת וטועמת.

וביחד אנחנו MiYu
מעדניה עסקית – אוכל, שתיה והחיים הטובים