שבועות עם תבניות צבעוניות מאיקאה

לקראת חג השבועות אפשר למצוא ברשת איקאה ישראל  מגוון כלים חדש להגשה ולאפיה. תענוג לראות מוצרים מעוצבים ופונקציונליים ובמחירים סבירים.

בכל סיור בחנות אני מוצאת כלים מעניינים שמפעילים לי את הדימיון. הפעם קניתי תבניות סיליקון הקטנות, וביציאה מהחנות עוגיות מקמח מלא בציפוי שוקולד. בדרך כבר רקחתי את המתכון לשבועות…

תבניות סיליקון מאיקאה. צילום: יולה זובריצקי
תבניות סיליקון מאיקאה. צילום: יולה זובריצקי

מאפי גבינה אישיים עם עוגיות

250 גרם גבינה לבנה 9%

1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3 כפות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
עוגיות עגולות קטנות או חתיכות עוגיה ( השתמשתי בעוגיות מהחנות של איקאה mini digestive choco – עוגיות מקמח מלא מצופות שוקולד)

משמנים תבניות אישיות בחמאה.

מערבבים גבינה עם שמנת. מוסיפים סוכר, ביצים , תמצית וניל ובסוף את הקמח.
מניחים בתחתית עוגיה עגולה עם השוקולד כלפי מעלה – או חתיכות עוגיה.
יוצקים את תערובת הגבינה עד 3/4 התבנית.

תבניות סיליקון מאיקאה. צילום: יולה זובריצקי
אופים בתנור מחומם ב- 200 מעלות, כ- 30 דקות או עד שמזהיב.

ממליצה לאכול מיד, כי אחרי הקירור המאפה צונח ונראה פחות יפה, למרות שעדיין טעים.

מאפי גבינה אישיים עם עוגיות שוקולד. בתהליך הכנה. צילום: יולה זובריצקי
מאפי גבינה אישיים עם עוגיות שוקולד. בתהליך הכנה. צילום: יולה זובריצקי
מאפי גבינה אישיים עם עוגיות שוקולד. צילום: יולה זובריצקי
מאפי גבינה אישיים עם עוגיות שוקולד. צילום: יולה זובריצקי

* * *