נתחי דג נא עם פלחי סלק חורף מתוק ורוטב זעתר דבש, שומשום ושמן זית / שף דניאל זך – כרמלה בנחלה

ביום 26.3.2011 חל היום הסגול הבינלאומי. שף נוסף שנענה לאתגר הסגול שלנו הוא שף דניאל זך, שף ובעלים של מסעדות "כרמלה בנחלה" בתל אביב ו"אסיה מוניקה" בהוד השרון. שניאל שיתף אותנו במתכון להכנת נתחי דג נא עם פלחי סלק חורף מתוק ורוטב זעתר דבש, שומשום ושמן זית.

נתחי דג נא עם פלחי סלק חורף מתוק ורוטב זעתר דבש, שומשום ושמן זית

ל- 4-6 איש

חומרים:
3 סלק גדולים
250 גר ' דג ים (מהים התיכון)  אינטיאס / לוקוס
2 כפות תערובת זעתר ושומשום
2  כפות סויה
1  כף דבש
6 כפות שמן זית
עלי זעתר מטוגנים בשמן זית
2 צנוניות פרוסות דג
מלח ים אטלנטי
פלפל אדום (בל רוז)
מיץ מלימון אחד
1 כף יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

הסלקים:
1. שוטפים היטב את הסלקים עד שאין חול
2. מושחים את הסלקים בשמן זית
3. עוטפים את מגש אפיה בנייר אלומיניום
4. אופים את הסלקים בתנור שחומם מראש 160 מעלות כשעה וחצי עד שנועצים קיסם ומשתחרר בקלות
5. מקלפים את הסלקים בעודם חמים וחותכים לקוביות של סנטימטר על סנטימטר

הרוטב:
1. בקערת ערבוב שמים: סויה, דבש ותערובת זעתר ושומשום וטורפים עד למסה חלקה
2. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת וויניגרט
3. מוסיפים את קוביות הסלק

הדג:
1. מנקים מעצמות ומעור
2. פורסים את הדג לקוביות של 2 סנטימטר

הרכבת המנה:
1. בצלחת עמוקה שמים 2 כפות של קוביות הסלק במרינדה
2. בקערת ערבוב מערבבים: 3 כפות של נתח הדג עם הצנונית הפרוסה, מעט ממיץ הלימון, מלח הים והפלפל האדום. מניחים את נתחי הדג על קוביות הסלק בערימה
3. מפזרים את עלי הזעתר המטוגנים, מוסיפים נגיעות של יוגורט
4. ניתן להוסיף ולזלף שמן זית.

בתיאבון!

מתכון וצילום: דניאל זך, מסעדת כרמלה בנחלה.

* * *

דניאל זך, שף ובעלים של מסעדות "כרמלה בנחלה" בתל אביב ו-"אסיה מוניקה" בהוד השרון, נחשף לתחום בקורס שנתי לאמנות הבישול של משרד העבודה במלון דן בתל אביב. המקום הראשון בו עבד היה במחלקת הדגים של "תפוח זהב" בימי הקמתה. בהמשך עבד עם שפים יונתן רושפלד ויורם ניצן. בשנת 1994 נסע לשנתיים לאזור אלזס, צרפת ועבד במסעדות כוכבי מישלין ובמטבחים מקומיים. עבד במסעדת "וילה רוז בחיפה", ב"צל אורנים" בקרית טבעון, ולאחר מכן פתח את "חדר אוכל" בבית לחם הגלילית. המשיך כשף קונספט ברשת "מריוט" וייעץ למסעדות בתורכיה, אתונה ובוקרשט. עד לאחרונה היה שותף של אורי ירמיאס במסעדת "הלנה" בנמל קיסריה.

ביום 26.3.2011 חל היום הסגול הבינלאומי. מקורו של היום הסגול בשנת 2008, ברעיון של קסידי מייגן, ילדה קנדית בת 9 חולת אפילפסיה. מטרתה של קסידי היתה לגרום לכך שאנשים ידברו על המחלה ובדרך זו ייעלמו מן העולם, לאט לאט, דעות קדומות ומיתוסים לגבי חולי האפילפסיה. העמותה למען האפילפסיה בנובה סקוטיה אימצה את הרעיון והפכה אותו למה שמוכר היום כ"יום הסגול הבינלאומי למודעות למחלת האפילפסיה". שנה לאחר מכן הרעיון התפשט והחלה פעילות "יום סגול" בינלאומית והשאר – היסטוריה.

* * *

מירה-בל גזית ויולה זובריצקי – MiYu שיווק יצירתי לקידום עסקים